Wednesday 20 February 2013

Η αβάσταχτη ελαφρότητά του είναι ...

(υποσημείωση τίτλου: προσοχή στους τόνους)

Δεν θα πω σε ποιόν η σε ποιούς αναφέρομαι αλλά είμαι σίγουρος ότι όλοι ξέρετε ... κάποιον ή κάποια.

Yπάρχουν τόσοι λόγοι να είσαι θυμωμένος με την σημερινή κατάσταση, αλλά ο μόνος λόγος που θα με κατέβαζε στο δρόμο θα ήταν το να σταματήσουμε να πληρώνουμε τα ελλείμματα που δημιουργούν όλοι αυτοί που διεκδικούν ειδικές παροχές από το κράτος, ευνοϊκή φορολόγηση, εξαίρεση από το ένα ή το άλλο, αυτοτέλεια (με την ετυμολογική προέλευση της λέξης).

Μου προκαλεί αλεργία η βλακεία των ανθρώπων, τα ψέματα, ο ναρκισισμός που εκπέμπουν άτομα όπως ο Μηλιός χθές το βράδυ (18/2) στο MEGA. Μια ολόκληρη γενιά νέων παραμυθιάζεται με Μπαρουφολογίες και τις αναπαράγει. Δεν μπορώ να τους αδικήσω όμως γιατί είναι νέοι και μπορούν να πιστεύουν σε χίμερες. Έτσι έρχεται η οριμότητα.

Μα αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά στους +40 πρώην βολευμένους στο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑΣΟΚ) και την Λαϊκή Δεξιά (ΝΔ) που «επαναστατούν» κατά του διευθαρμένου «εαυτού» τους. Η ειρωνία είναι ότι εάν πετύχει η επανάστασή τους, αυτοί οι πρώην βολεμένοι θα είναι οι πρώτοι που θα φαγωθούν, αφού πρώτα φάνε εμάς τους Καζαντζάκηδες (αυθαίρετη γενίκευση). 

Είναι τέτοιο το μίσος και η βλακεία τους που μόνο διάλογο με τον εαυτό τους μπορούν να κάνουν. Βλέπουν παντού γερμανοτσολιάδες προσκυνημένους. Κάθε ένας που τους παραθέτει κάποιο επιχείρημα τον στολίζουν με πολιτικολογημένα κοσμητικά επίθετα και χαρακτηρισμούς. Καταφαντασίαν «αίωνιοι» έφηβοι, κομπλεξικοί μεσήλικες, ανώριμοι και ανίκανοι να ενηλικιωθούν, φαντασιώνουν την επανάσταση που δεν έκαναν σαν έφηβοι και την μετουσίωνουν μέσω της πλατείας, της διαδήλωσης, της αφίσας ή του διαδικτύου. Μέσω των σύγχρονων «ερτζιανών», τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκπέμπουν βία και φασισμό με την καταπιεσμένη επιθετικότητά τους. Καλή απεργία σύντροφοι ...

(από ανάρτηση σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, με αφορμή ανάρτηση σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης)

Προτείνω στους επίδοξους «Γκεβάρα» τα δουν το: "Land of the Blind" (2006) 

No comments:

Post a Comment

You can post your feedback or comment. Please remember to be polite and brief.