Ο Λόγος
Πολλοί πιστεύουν ότι η χώρα χρειάζεται τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα που θα συσπειρώσει μεταρρυθμιστικές και φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις που στηρίζουν ή ανήκουν στη ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ στους Φιλελεύθερους αλλά και στην ανανεωτική Αριστερά, που θα μπορούσε να ενεργοποιήσει πολίτες, ιδιαίτερα της νεότερης γενιάς, που βρίσκονται σήμερα εκτός πολιτικής, είτε γιατί πίστεψαν λανθασμένα ότι θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν τις συνθήκες μιας ιδιωτικής ευημερίας σε ένα φαύλο σύστημα διακυβέρνησης είτε γιατί θεωρούσαν το παιχνίδι της πολιτικής βρώμικο.
Συμφωνώ!
Πολλοί, ανάμεσά τους και εγώ, μέχρι τώρα δίναμε την ψήφο μας σε ανθρώπους και κόμματα του άκοπου πλουτισμού, σωτήρες, λαϊκιστές και ψεύτες. Μήπως ήρθε η ώρα να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στον εαυτό μας;
Αν είσαι ένας από τους πολλούς Έλληνες, που με την καθημερινή τους εργασία, με την επιμονή και εντιμότητά τους στηρίζουν την Ελλάδα. Χωρίς κομπίνες και χατίρια.
Αν λες φτάνει πια αλλά προτάσσεις την προσπάθεια ενάντια στην άρνηση και τη διαμαρτυρία,
αν επιθυμείς να τα καταφέρεις στηριγμένος/η στις δικές σου δυνάμεις. Αν συντάσσεσαι με αυτούς που με την εργασία και την υπεύθυνη στάση τους στήριζαν και στηρίζουν την Ελλάδα,
αν πιστεύεις ότι προϋπόθεση για την ευημερία είναι ο ενδυναμωμένος πολίτης που πιστεύει στον εαυτό του. Μόνο ελεύθεροι, ενεργοί, δημοκρατικοί πολίτες μπορούν να αλλάξουν τη μοίρα τους και του τόπου μας.
Αν πιστεύεις στην ισότητα ευκαιριών και την παύση των προνομίων άκοπου πλουτισμού μιας κοινωνικής ομάδας σε βάρος μιας άλλης,
αν πιστεύεις ότι θεμέλιο της ελευθερίας είναι η προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων,
αν πιστεύεις στην συνεργασία και την επιβράβευση της προσπάθειας, της εργασίας και της δημιουργικής δράσης, και τέλος
αν οραματίζεσαι μια φωτεινή Ελλάδα της αλήθειας που στηρίζεται στους Έλληνες και στην δημιουργικότητα τους, στην ιστορία της και στα ανεκπλήρωτα πλεονεκτήματά της, στο περιβάλλον, τον πολιτισμό, στην παιδεία. Μια Ελλάδα φιλική σε όλους που επιδιώκουν την επένδυση στην ποιότητα ζωής και στην ευημερία,
υπάρχει απάντηση!
Η Δράση μετέχει στις εκλογές.
http://www.drassi.gr/index.php?id=2093&title=Η Δράση μετέχει στις εκλογές
http://www.drassi.gr/index.php?id=1986&title=Το νέο κόμμα υπάρχει
http://www.drassi.gr/index.php?id=1986&title=Το νέο κόμμα υπάρχει
Ο Αντίλογος
Στηρίζω τη Δράση. Πιστεύω όμως ότι κάτι λείπει. Η Δράση, η φιλελεύθερη συμμαχία, Δημοκρατική Συμμαχία, η δημιουργία ξανά και τα στελέχη του μεταρρυθμιστικού και φιλοευρωπαϊκού φάσματος (από το ΠΑΣΟΚ, την ΝΔ και την ανανεωτική Αριστερά) και προπαντός όλοι αυτοί που συντάσσονται με την λογική και όχι με τα συντεχνιακά συμφέροντα και τις παραταξιακές υποχρεώσεις θα πρέπει να συνεννοηθούν για να κατέβουν σε ένα κοινό μέτωπο, ένα ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ με προτεινόμενο πρωθυπουργό τον Κύριο Παπαδήμο ή άλλο πρόσωπο κατά προτίμηση πολλών άφθαρτο αλλά ικανό. Τι το καλό θα προσφέρει το να συγκεντρώσει ο καθένας το 1 ή 2,5% ή να εκλεγεί βουλευτής αλλά να παραμένει εγκλωβισμένος στα παραδοσιακά κόμματα (η γνωστή ρήση περί του μαντριού); Τίποτα παρά μονάχα μια καταγραφή. Η Ελλάδα χρειάζεται λύσεις!
Πολλοί λοιπόν που πιστεύουν στα παραπάνω και συμφωνούν με το πλαίσιο αρχών της Δράσης αναρωτιούνται εάν θα πάει χαμένη η ψήφος τους εάν τη ψηφίσουν.
Ο Επίλογος
Δεν υπάρχουν εγγυήσεις στη ζωή. Η Ελλάδα χρειάζεται λύσεις και απεμπλοκή από τα ολιγοπωλιακά συντεχνιακά συμφέροντα και τους θεσμικούς εκφραστές τους, τα καθεστωτικά κόμματα. Δεν είμαι δογματικός. Προτάσσω τη λογική. Εάν συμφωνούμε ότι το πρόβλημα βρίσκεται στη δομή του πολιτικού συστήματος και συγκεκριμένα στον τρόπο λειτουργίας των κομμάτων και στην διαδικασία ανάδειξης των πολιτικών στελεχών τους, στην πολυσυλλεκτικότητά τους που δεν βασίζεται σε αρχές αλλά σε συμβιβασμούς και συνδιαλλαγή με ομάδες ειδικού ενδιαφέροντος, καθώς και στον συντηρητικό εκλογικό νόμο που φροντίζει για την μη ανανέωση της βουλής με νέα σχήματα, τότε η μόνη επιλογή δεν είναι να διαιωνίσουμε το πρόβλημα ψηφίζοντας το παλιό αλλά να τολμήσουμε στηρίζοντας το νέο.
Η μόνη χαμένη ψήφος είναι αυτή της αποχής ή της μη απαλλαγής. Απαλλαγής από την παλαιοκομματική εξάρτηση και όχι από τον Ευρωπαϊκό προσανατολισμό.