Friday 14 June 2013

Πολίτης: Νίκος Χρυσολωράς: Η ΕΡΤ και η Απεργία της ΕΣΗΕΑ

Πολίτης: Νίκος Χρυσολωράς: Η ΕΡΤ και η Απεργία της ΕΣΗΕΑ: Η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει με αυτόν τον τρόπο η ΕΡΤ ήταν απαράδεκτη. Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε, έκανα αυτό που θεω...

Το αναδημοσιεύω (χωρίς άδεια). Συμφωνώ επί της αρχής.
____________

Το σχόλιό μου (GL)

Από προχθές το απόγευμα, ζούμε σε μία νέα Οργουελική πραγματικότητα. Ζούμε στην εποχή του "στο κόκκινο"! Απαγορεύεται στα ιδιωτικά ΜΜΕ να λειτουργούν εκτός εάν μεταδίδουν το "απεργιακό" πρόγραμμα. Δηλαδή η ΕΣΗΕΑ και τα λοιπά όργανα, εκδίδουν πιστοποιητικό απεργιοσύνης (στα ημέτερα) και επιτρέπουν την λειτουργία ή μη των μέσων. Μάλιστα αποφάσισαν κυλιόμενες 24ωρες απεργίες. Έτσι λοιπόν η ενημέρωση είναι πλέον μόνο η δική τους εκδοχή, και του ΚΚΕ (902 αριστερά στα fm). Από χθές κόπηκε και το Internet και οι εφημερίδες.

Δεν καταλαβαίνω την στάση των άλλων μέσων και των "δημοσιογράφων". Ζητάνε ανοιχτή ΕΡΤ και επιτρέπουν το κλείσιμο των ιδιωτικών σταθμών! Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει.

Μεγάλωσα στην εποχή της κρατικής τηλεόρασης. Της κρατικής προπαγάνδας. Της ανυπαρξίας αντίλογου. Της επανάστασης του Αθήνα 9-84 και της ελεύθερης ραδιοφωνίας και τηλεόρασης. Τότε που η αστυνομία και τα ραδιογωνιόμετρα έκαναν επιδρομές. Τότε που το να γίνεις δημοσιογράφος πέρναγε μέσα από τα μικρά γραφεία των συντακτών εφημερίδων. Τότε που τα έντυπα ήταν η μόνη πηγή ενημέρωσης. Τότε που ονειρεύονταν οι νέοι την εποχή της απελευθέρωσης από τον κρατικό εναγκαλισμό.
Και τώρα βλέπεις παιδιά, καθοδηγημένα, να "ονειρεύονται" να γίνουν δημοσιογράφοι -λέει- στην δημόσια ΕΡΤ!
O tempora! O mores!

No comments:

Post a Comment

You can post your feedback or comment. Please remember to be polite and brief.