Tuesday 24 May 2016

Κραυγές στη Σιωπή: Τα Λιβάδια της Ντροπής

Έχω σιχαθεί και απογοητευτεί από το ανθρώπινο είδος, εγχώριο και εισαγόμενο. 


Αφού έκαναν το κομμάτι τους, Τούρκοι, Έλληνες, Κινέζοι, Σκοπιανοί, Αυστριακοί, Γερμανοί, αλληλέγγυοι εισαγωγής αλλά και αυτόχθονες, αφού τράβηξαν τα βιντεάκια τους, έκαναν τις προεκλογικές τους εκστρατείες, κατέγραψαν τα «ντοκουμέντα» τους, έπαιξαν το όποιο ρολάκι τους σε αγαστή συνεργασία, πρώτη φορά, και με τις Ελληνικές «αρχές» (οι οποίες έλαμψαν δια της απουσίας τους) αποχώρησαν. Έφυγαν οι περισσότεροι, αλλά οι άνθρωποι έμειναν. Πρόσφυγες και μετανάστες εγκλωβισμένοι στα όρια της λογικής, στα λιβάδια της ντροπής. 

Όλοι αυτοί οι αλληλέγγυοι και μη, έφυγαν από το προσκήνιο αφήνοντας πίσω τους τα χιλιάδες κατάλοιπα της ανθρώπινης δυστυχίας. Τους ανθρώπους που η ζωή τους άλλαξε δραματικά μέσα σε λίγους μόνο μήνες. Τους ανθρώπους που η ζωή τους από όνειρο έγινε εφιάλτης, σύνθημα, κραυγή για ανοικτά σύνορα, καταγγελία για την παγκοσμιοποίηση, ζωντανή σύνδεση από το μέτωπο, ευκαιρία καριέρας φερέλπιδος δημοσιογράφου, ακτιβιστή, πολιτικάντη, φωτορεπόρτερ, αλληλέγγυου, πεδίο δράσης ηθοποιών και ιεραρχών αλλά και τόσων άλλων.

Και οι «αρχές», τώρα που ψηφίστηκαν τα νομοσχέδια, τώρα που δεν είναι πια χρήσιμοι, τώρα που δεν αποτελούν πια ένα εικονικό εργαλείο της διαπραγμάτευσης, τώρα μπορεί να γίνει και η επέμβαση εκκένωσης, η σκούπα! Άλλη μια πρώτη φορά! Τώρα πάει η αστυνομική σκούπα να κάνει αυτό που δεν έπρεπε ποτέ να επιτραπεί να γίνει. Η απόλυτη εκμετάλλευση των ψυχών χιλιάδων ανθρώπων.

Δεν θα μπω στις αιτίες ή τις ύστερες συνέπειες της κρίσης αυτής, προσφυγικής, ανθρωπιστικής, γεωπολιτικής, οικονομικής, κλπ. Θα μείνω στην ανείπωτη εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. 

ΥΓ. Α, να μην ξεχάσω και την συσκότιση μέσω της απαγόρευσης παρακολούθησης των τεκταινόμενων από τα μέσα ενημέρωσης! Κάποιοι θα το πουν και «λογοκρισία»! Κάποιοι θα το πουν «Κραυγές στη Σιωπή»!

Οι φωτογραφίες είναι από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

No comments:

Post a Comment

You can post your feedback or comment. Please remember to be polite and brief.