Tuesday 31 May 2016

Ο Λιάκος, η θάλασσα και η δημοκρατική παιδαγωγική επανάσταση

Απαγορεύεται στους γονείς να θεωρούν -και βεβαίως να προσφωνούν αναλόγως- τα παιδιά τους ως «πριγκίπισσες» ή «βασιλόπουλα».

Βασικό άρθρο του νέου «Παιδαγωγικού Κώδικα Δημοκρατικού Ανθρωπισμού» είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των μεγαλύτερων, έτσι ώστε οι νέοι ή και οι υποψήφιοι γονείς να ενημερώνονται και να καθοδηγούνται από ειδικούς (π.χ. μαιευτήρες, μαίες, παιδίατρους, διαμορφωτές γνώμης...), ατομικά ή σε ομάδες, για την Νέα Μεγάλη Παιδαγωγική Επανάσταση.

Καταδικάζεται «η κουλτούρα του καταναλωτικού ναρκισσισμού και η μετάλλαξη του σχολικού χώρου σε πασαρέλα ναρκισσισμού», ενώ γίνεται λόγος περί μιας -αθέατης δια γυμνού οφθαλμού- μάχης «για το Φαντασιακό της Παιδείας».

Σκοπός είναι να παταχθούν τα «τέσσερα παλαιά»: οι παλιές ιδέες, ο παλαιός πολιτισμός, οι παλαιές συνήθειες και οι παλαιές παραδόσεις. Στο πλαίσιο αυτό ακριβώς μεγάλη έμφαση δίνεται στην πλήρη αναδιοργάνωση της εκπαίδευσης, Η παιδεία και τα πανεπιστήμια οφείλουν να «αποτινάξουν τον πολιτισμικό ζυγό των αστών διανοουμένων» και να ανοίξουν τις πύλες τους στους «επαναστάτες γιους των εργατών, αγροτών και στρατιωτών». Στις θεωρητικές επιστήμες, κύριο αντικείμενο μελέτης θα είναι η πάλη των τάξεων.

Ο πρωταγωνιστικός ρόλος στην υλοποίηση του Κώδικα που θα αναμορφώσει εις βάθος την ελληνική Παιδεία ανατίθεται στο ΕΣΣΨ, το Εθνικό Συμβούλιο για τη Σχολική Ψυχολογία, το οποίο θα πρέπει να θεσμοθετηθεί. 

Όταν γίνει αυτό, θα πρέπει η έναρξη της όλης εκστρατείας να γίνεται, πάντα κατά τον σύντροφο Λιάκο και τους συνεργάτες του, «με τον πιο επίσημο και επικοινωνιακά ξεχωριστό τρόπο. π.χ. με ενέργειες όπως διάγγελμα του υπουργού Παιδείας, του πρωθυπουργού, του Προέδρου της Δημοκρατίας και, ει δυνατόν, της αντιπολίτευσης» (προαιρετικά υποχρεωτικό). Πέρα από το τελετουργικό και τις τυμπανοκρουσίες, το ΕΣΣΨ θα έχει την ευθύνη της επιμόρφωσης (και συμμόρφωσης με τις αρχές του Κώδικα) των εκπαιδευτικών.

Όσοι δεν συμμορφώνονται θα διαπομπεύονται στους δρόμους φορώντας πινακίδες που θα αναγράφουν «είμαι διανοούμενος, εχθρός του κόμματος».

«Τέρμα ο Διάλογος και οι διαλογισμοί. Το πόρισμα το παραδώσαμε, εκατό + φίλες και φίλοι έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν, αν εφαρμοστούν θα έρθει το πάνω κάτω. Σήμερα πάμε θάλασσα! Θα μουλιάσουμε στο νερό, θα γίνουμε ένα με αυτό, θα αφήσουμε τις κακές σκέψεις σαν φυσαλίδες να εξαφανιστούν στην επιφάνεια!» έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook o σύντροφος αναμορφωτής Λιάκος.

ΥΓ. Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εμένα με τρομάζει αυτός «δημοκρατικός ολοκληρωτισμός».


Στην συγγραφή του παρόντος κειμένου χρησιμοποιήθηκαν μεγάλα τμήματα από το άρθρο Στα σχολεία του... Φίλη απαγορεύεται να λες τα παιδιά «πριγκίπισσα» και «βασιλόπουλο» της Ισμήνης Χαραλαμπομπούλου (30/5/2016, Πρώτο Θέμα) αλλά και από την Wikipedia, λήμμα «Πολιτιστική Επανάσταση».

No comments:

Post a Comment

You can post your feedback or comment. Please remember to be polite and brief.