Wednesday, 26 April 2017

ΠροπαγάνδαΤώρα ξέρετε τι σημαίνει προπαγάνδα και πως μπορεί να ένοιωθαν οι φιλελεύθεροι πολίτες στο μεσοπόλεμο με την άνοδο του ολοκληρωτισμού, φασιστικού, ναζιστικού ή κομμουνιστικού-σοσιαλιστικού και αργότερα στην μεταπολεμική Ευρώπη πίσω από το τείχος ή στην Βενεζουέλα ή στην Ελλάδα κατά την διάρκεια της Χούντας!

Ένοιωθαν να πνίγονται αλλά να μην μπορούν να βγάλουν την κραυγή!

Rembrandt’s painting "The Night Watch" 1
Θέλει «κοχούνας» η αντίσταση, «θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία» όπως θα έλεγε ο Ανδρέας Κάλβος.

Αλλά πλέον το θέμα είναι ποιος από ποιον να ελευθερωθεί, γιατί εδωπέρα έχουμε χάσει την μπάλα. Τα ίδια λόγια έλεγαν οι αντιμνημονιακοί κατά των ξένων-δανειστών και ημών των κατά την άποψή τους γερμανοτσολιάδων και τα ίδια εμείς κατά των ένθεν δυναστών. Κατά του λαϊκισμού και της δημαγωγίας που έφεραν την χώρα στα γόνατα, την χρεοκόπησαν και την ανάγκασαν να γίνει πείραμα, όχι χωρίς την ευθύνη των πολιτικών δυνάμεων που διαχειρίστηκαν και συνεχίζουν διαχειρίζονται τα πράγματα από το 2009 μέχρι σήμερα.

Η σιωπηρή πλειοψηφία δεν υπάρχει. Υπάρχει μια πολύ ηχηρή προπαγάνδα που φροντίζει για αυτό. Και δεν μιλάω μόνο για την υποκουλτούρα των ψεκασμένων με τον λογιστικό έλεγχο του χρέους, τα δισεκατομμύρια του Σώρρα και τις κραυγές της Χρυσής Αυγής κατά του κύματος των μεταναστών που πλημμύρησαν τις γειτονίες και τα νησιά μας αλλά και την Ευρώπη.

Υπάρχει μια σιωπηρή μειοψηφία, μια φιλελεύθερη τάξη ανθρώπων με διαφορετικά πολιτικά χαρακτηριστικά που όμως πιστεύει στην ελευθερία, το κράτος δικαίου, την αξιοκρατία και την αξιολόγηση, το κοινωνικό κράτος ως Ευρωπαϊκό κεκτημένο και ας του προσδίδει διαφορετικό περιεχόμενο. Μπορεί να διαφωνεί όσο αφορά το είδος και τον τρόπο οργάνωσης του κράτους αυτού, τον βαθμό αποτελεσματικότητας του μηχανισμού του αλλά να συμφωνεί στο ότι αυτό θα πρέπει να επιστρέφει στους πολίτες το κάθε «σεντ» που αυτοί στερούνται μέσω της φορολογίας και να αναδιανέμει μόνο για να απαλύνει τις ακραίες ανισότητες που προκύπτουν λόγω ανωτέρας βίας ή άλλων αλλαγών και όχι να μοιράζει παροχές σε πελάτες και οργανωμένα συμφέροντα, μικρά ή μεγάλα.

Η φιλελεύθερη Ευρώπη της μεσαίας τάξης απελευθέρωσε τον άνθρωπο, σταδιακά, από τα δεσμά της δουλείας και της ελέω Θεού μοναρχίας. Ανέδειξε την κοινοβουλευτική δημοκρατία, σε όλες της τις εκδοχές, ως το πολιτικό σύστημα μέσω του οποίου επιτυγχάνεται η αυτοδιαχείριση των ανθρώπων από τον άνθρωπο και για τον άνθρωπο πολίτη ενός κράτους δικαίου. Αυτή η φιλελεύθερη Ευρώπη έφερε μέσω πολέμων, βασάνων και αποτυχιών την ειρήνη με την μορφή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτή την φιλελεύθερη Ευρώπη έχουμε χρέος να προστατέψουμε, στην Ελλάδα αλλά και σε κάθε μεριά της Ένωσης γιατί ο εχθρός είναι εδώ και σκορπάει λεφτά για να στηρίξει αυτή την προπαγάνδα και τα ανελεύθερα κινήματα λαϊκισμού που αυξάνουν την επιρροή τους και έχουν οδηγήσει ήδη την Μεγάλη Βρετανία εκτός Ένωσης.

Χθες ακούσαμε τον πρωθυπουργό της Ελλάδας!

1 The Night Watch — Rembrandt’s most popular painting (Rijksmuseum, Amsterdam)
Officially titled, ‘Company of Frans Banning Cocq and Willem van Ruytenburch,’ the painting is a group portrait of a division of the civic guard — the Kloveniers militia.

No comments:

Post a Comment

You can post your feedback or comment. Please remember to be polite and brief.