Thursday 11 April 2013

Another Way 2Look at Greece


Χθες το βράδυ ξαναδιάβαζα το εναρκτήριο «post» μου «Τέλος εποχής, καιρός για Δράση» στο Blog. Σαν να μην πέρασε μια μέρα. Μόνο δύο εκλογικές αναμετρήσεις, αρκετή απογοήτευση και άκρατος παραλογισμός.

Είπαμε, προτίμησε το καινούργιο! «Δεν υπάρχουν εγγυήσεις στη ζωή. Η Ελλάδα χρειάζεται λύσεις και απεμπλοκή από τα ολιγοπωλιακά συντεχνιακά συμφέροντα και τους θεσμικούς εκφραστές τους, τα καθεστωτικά κόμματα. Δεν είμαι δογματικός. Προτάσσω τη λογική. Εάν συμφωνούμε ότι το πρόβλημα βρίσκεται στη δομή του πολιτικού συστήματος και συγκεκριμένα στον τρόπο λειτουργίας των κομμάτων και στην διαδικασία ανάδειξης των πολιτικών στελεχών τους, στην πολυσυλλεκτικότητά τους που δεν βασίζεται σε αρχές αλλά σε συμβιβασμούς και συνδιαλλαγή με ομάδες ειδικού ενδιαφέροντος, καθώς και στον συντηρητικό εκλογικό νόμο που φροντίζει για την μη ανανέωση της βουλής με νέα σχήματα, τότε η μόνη επιλογή δεν είναι να διαιωνίσουμε το πρόβλημα ψηφίζοντας το παλιό αλλά να τολμήσουμε στηρίζοντας το νέο.» (http://anotherwaytolookatgreece.blogspot.gr/2012/03/blog-post_23.htmlhttp://anotherwaytolookatgreece.blogspot.gr/2012/03/blog-post_23.html)

Και εσείς (ρητορικά) πιστέψατε τον ΣΥΡΙΖΑ, την αμετροέπεια και τον τυχοδιωκτισμό, τους ένθεν και εκείθεν ψεκασμένους και την «χρυσή» αυγή! Πέσατε στην παγίδα της αντιμνημονιακής προπαγάνδας. Σαν Έλληνες, προτιμήσατε/με να ρίξουμε το φταίξιμο στους άλλους, στους ξένους, στους εχθρούς αλλά όχι στον εαυτό μας.

Μπροστά στην κάλπη, ο καθένας για τον εαυτό του και όλοι για όλους κρίναμε τι Ελλάδα θέλουμε. (http://anotherwaytolookatgreece.blogspot.gr/2012/05/blog-post.html)

Η «Τελική Ανάλυση των Αποτελεσμάτων των Εκλογών του Μαΐου» (http://anotherwaytolookatgreece.blogspot.gr/2012/05/blog-post_15.html) ήταν Αποκαλυπτική (με κεφαλαίο Α)

Έκανα την πρότασή μου: «Προς την ηγεσία και τα μέλη της δράσης, δημοκρατικής συμμαχίας και δημιουργίας, ξανά!» Ξεκινήστε την δημιουργία ξανά με δημοκρατική συμμαχία και δράση. Δεν περισσεύει κανείς. Μας ενώνουν περισσότερα από όσα μας χωρίζουν.
Τον Ιούνιο, «το πραγματικό δίλλημα αυτών των Εκλογών ήταν η επιλογή κυβερνητικού συνασπισμού μεταξύ δύο στρατοπέδων με όχι ομοιογενή ιδεολογικά χαρακτηριστικά αλλά με ξεκάθαρο προσανατολισμό για την Ευρώ-παϊκή προοπτική της χώρας.» (http://anotherwaytolookatgreece.blogspot.gr/2012/06/blog-post_21.htmlhttp://anotherwaytolookatgreece.blogspot.gr/2012/06/blog-post_21.html)

Τον Σεπτέμβριο του 2012, εν-μέσω διαπραγματεύσεων για κάποιο μνημόνιο (2ο, 3ο, … ν) σχολίαζα «μην απολύεις τον δούλο σου δέσποτα» … Ε, ακόμα το ίδιο συζητάμε (στο facebook αυτή την φορά).

-          Μετά από 3 χρόνια περικοπών και κουρέματος των ιδιωτικών καταθέσεων μέσω της φορολογίας των έκτακτων εισφορών και των χαρατσιών, κυβερνητικοί παράγοντες υποστηρίζουν ότι «υπάρχει η πολιτική βούληση να απολυθούν με σύννομες μεν, αλλά ταχείες διαδικασίες, οι επίορκοι, οι ανεπαρκείς, ή οι κοπανατζήδες υπάλληλοι.»

Στον ενάμιση αυτό χρόνο που γράφω δημόσια, μίλησα για την «Ουτοπία», για το εάν «Για όλα φταίει το Μνημόνιο» και πως –κατά την ταπεινή πάντα γνώμη μου- 192 χρόνια ανεξαρτησίας, μερικές χρεοκοπίες, κηδεμονίες και αναδιαρθρώσεις χρέους, δεν μας δίδαξαν τίποτα (http://anotherwaytolookatgreece.blogspot.gr/2013/03/blog-post_13.html).

Μίλησα και για πολλά άλλα ενδιαφέροντα ή μη. Ευχαριστώ όλους όσους με διάβασαν είτε από περιέργεια, είτε από συμπάθεια. Συνεχίζω!

No comments:

Post a Comment

You can post your feedback or comment. Please remember to be polite and brief.