Tuesday 8 May 2012

Η πρότασή μου για ένα ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Στις 23 Μαρτίου 2012, στο Λόγος-Αντίλογος έγραφα:
«Στηρίζω την Δράση. Πιστεύω όμως ότι κάτι λείπει. Η Δράση, η φιλελεύθερη συμμαχία, η Δημοκρατική Συμμαχία, η δημιουργία ξανά και τα στελέχη του μεταρρυθμιστικού και φιλοευρωπαϊκού φάσματος (από το ΠΑΣΟΚ, την ΝΔ και την ανανεωτική Αριστερά) και προπαντός όλοι αυτοί που συντάσσονται με την λογική και όχι με τα συντεχνιακά συμφέροντα και τις παραταξιακές υποχρεώσεις θα πρέπει να συνεννοηθούν για να κατέβουν σε ένα κοινό μέτωπο, ένα ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ με προτεινόμενο πρωθυπουργό τον Κύριο Παπαδήμο ή άλλο πρόσωπο κατά προτίμηση πολλών άφθαρτο αλλά ικανό. Τι το καλό θα προσφέρει το να συγκεντρώσει ο καθένας το 1 ή 2,5% ή να εκλεγεί βουλευτής αλλά να παραμένει εγκλωβισμένος στα παραδοσιακά κόμματα (η γνωστή ρήση περί του μαντριού); Τίποτα παρά μονάχα μια καταγραφή. Η Ελλάδα χρειάζεται λύσεις!»
Η καταγραφή έγινε! Το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών της 6ης Μαΐου, ο κατακερματισμός του πολιτικού σκηνικού, η καταγραφή της απήχησης των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων, καθώς και η αρθρογραφία αμέτρητων ανθρώπων σχετικά με το θέμα αυτό επιβεβαιώνουν, κατά την ταπεινή άποψή μου, την αναγκαιότητα της πρότασης αυτής.
Με εξαιρετική χαρά διαβάζω σήμερα 8/5/2012, σε κάποια «sites» ότι υπάρχει προσέγγιση των «τριών» αλλά και άλλων προς την κατεύθυνση αυτή. Εφόσον αυτό επιβεβαιωθεί, εύχομαι και ελπίζω να παραμεριστούν οι όποιες επιμέρους διαφορές προς όφελος του γενικού συμφέροντος. Η Ελλάδα χρειάζεται λύσεις!
Προς την ηγεσία και τα μέλη της δράσης, δημοκρατικής συμμαχίας και δημιουργίας, ξανά!
Ξεκινήστε την δημιουργία ξανά με δημοκρατική συμμαχία και δράση.
Δεν περισσεύει κανείς. Μας ενώνουν περισσότερα από όσα μας χωρίζουν.

Συνεργασία ίσων!  [ + εργασία = ]

1 comment:

  1. K.Tsourinakis9 May 2012 at 12:45

    Συμφωνώ απόλυτα φίλε Γιώργο! Χρειαζόμαστε συμμαχίες για ρεαλιστικές λύσεις ΤΩΡΑ!

    ReplyDelete

You can post your feedback or comment. Please remember to be polite and brief.