Wednesday 16 May 2012

Όλοι πήραν το μήνυμα. Το διάβασε όμως κανείς;

Οι Ηγεσίες και Το Μήνυμα των Εκλογών του «Μάη»

Τι περιμένετε από μια πολιτική και κομματική "ηγεσία" που γαλουχήθηκε (ή γαλούχησε γενιές) μέσω φοιτητικών εκλογών όπου ψηφίζουν όλοι, περίπου όλοι, τέλος πάντων αυτοί που ψηφίζουν και ο καθένας μετά βγάζει τα δικά του αποτελέσματα.
«Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα 16/5 οι φοιτητές στα πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα της χώρας, προκειμένου να αναδείξουν τους εκπροσώπους τους στα διοικητικά συμβούλια των σχολών τους.» «Οι κάλπες αναμένεται να κλείσουν λίγο μετά τις 7.00 μ.μ. οπότε θα ξεκινήσει η καταμέτρηση. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ανά φοιτητικό σύλλογο θα ξεκινήσει το βράδυ … και μέχρι στιγμής δεν φαίνεται ότι θα υπάρξει κοινή αποδοχή από τις παρατάξεις.»
Έτσι λοιπόν, στις Εκλογές του Μαΐου, οι ηγεσίες και τα κόμματα εξέλαβαν τα δικά τους μηνύματα. Και όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοι! Ακόμα και ο κ. Τζήμερος.
Να σημειώσουμε βέβαια ότι όλοι ή αυτοπαγιδεύθηκαν όπως ο κ. Σαμαράς με την αυτοδυναμία και ο κ. Βενιζέλος με την νομιμοποίηση του 51% -είναι και Συνταγματολόγος τρομάρα του- ή ερμήνευσαν αντικειμενικά το αποτέλεσμα όπως ο κ. Τσίπρας που πήρε αυτοδύναμη έγκριση από το 100% του 16.78% του 65% που ψήφισε, οι υπόλοιποι του έστειλαν συγχαρητήριο τηλεγράφημα από την παραλία να προχωρήσει ή βρέθηκαν προ υπαρξιακού διλήμματος όπως ο κ. Κουβέλης. Που να το περίμενε ο άνθρωπος ότι η στάση ευθύνης που διατύπωνε προεκλογικά θα έπρεπε να γίνει και πράξη ευθύνης μετεκλογικά! Όσο για τις λοιπές κοινοβουλευτικές δυνάμεις τις λαϊκίστικης δεξιάς, ακόμα ψάχνουν υδραυλικό να εντοπίσει την διαρροή!
Λοιπόν το μήνυμα το έλαβα και εγώ και έχει ως εξής: δώσε Μπάρμπα στον λαό (κάποτε είχε ειπωθεί και ως "Τsovola dosta ola"), αλλά δε γα____ται, πάμε για μπάνιο (αποχή), έτσι κι αλλιώς έχω Αλτσχάιμερ (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), ποιά ήταν η ερώτηση; σε κάθε περίπτωση ΌΧΙ! (τι δεν είναι Αριστερά, αριστερά της αριστεράς). Μήπως ξέχασα κανένα; Α! υπήρχαν και κάτι λαοπλάνοι, λαϊκιστές οικολογο-μπακο-μανο-τζίμεροι ... χωρίς μήνυμα αλλά με πολλά “likes”.
Η πλάκα είναι ότι όλοι πήραν το μήνυμα. Το διάβασε όμως κανείς;

No comments:

Post a Comment

You can post your feedback or comment. Please remember to be polite and brief.